BÖRS: kehvade tulemuste päev

21. aprill 2009, 16:00

USA aktsiaturud on börsipäeva alustamas
langusega, sest täna seni avaldatud olulisemate ettevõtete tulemused on olnud
üsna kehvad.

Keemiakontsern Du Pont teatas eelmise kvartali kasumi 59protsendilisest kukkumisest, vähendas kogu aasta kasumiprognoosi ning lubas tegelda aktiivselt edasi kulude kärpimisega.

Farmaatsiagigant Merck Co teatas, et esimese kvartali kasum kukkus 56 protsenti, 1,46 miljardi dollarini ehk 67 USA sendini aktsia kohta. Kontserni käive kahanes 8 protsenti, 5,39 miljardi dollarini. Kui erakorralisi tulusid arvesse mitte võtta, oleks Mercki kasum olnud 74 senti aktsia. Analüütikud ootasid farmaatsiagigandilt kasumiks 78 senti aktsia kohta. Merck kinnitas, et aasta kasum jääb vahemikku 3,15 kuni 3,30 dollarit aktsia kohta, kuid alandas käibeprognoosi 500 miljoni dollari võrra, 23,2 miljardi dollarini.

Coca-Cola Co teatas kasumi kahanemisest 10 protsendi võrra, 1,35 miljardi dollarini ehk 58 USA sendini aktsia kohta. Ettevõtte käive kahanes 3 protsendi võrra, 7,17 miljardi dollarini. Analüütikud ootasid kontserni kasumiks 65 senti aktsia kohta ning käibeks 7,5 miljardit dollarit.

Ehitus- ja mäetööstusmasinate tootja Caterpillar teatas esimese kvartalis 112 miljoni dollari suurusest kahjumist, mis aktsia kohta teeb 19 USA senti. Kontserni käive kukkus 22 protsenti, 9,22 miljardi dollarini. Tegemist on ettevõtte esimese kahjumiga alates 1992. aastast.
Caterpillari aktsia hind kukkus eelkauplemisel 4,7 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2009, 19:13
Otsi:

Ava täpsem otsing