Liviko müük läks mullu välisturgudel vuhinal

21. aprill 2009, 12:52

Liviko grupi käive kasvas mullu kolmandiku
võrra, sama palju kasvas ka omatoodangu eksport, kusjuures Vana Tallinna müük
välisturgudel kasvas kümnendiku võrra.

ASi Liviko ettevõtete grupi 2008. aasta konsolideeritud auditeerimata müügitulu oli 1848 miljonit krooni, kasvades aastaga 32 protsenti. AS Liviko müüs omatoodangut 2008. aastal 12,7 miljonit liitrit, millest eksportis 3 miljonit liitrit ehk 24 protsenti. Omatoodangu eksport kasvas aastaga 31%.

„Balti riikide üldiselt raske majanduskeskkond ja alkoholiaktsiiside tõus on tinginud siinse alkoholituru 10-15% languse, kuid turu üldisest tagasiminekust hoolimata on AS Liviko ettevõtete grupp suutnud oma turuosa oluliselt suurendada,” ütles AS Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi, kelle sõnul võib grupi tulemusi väga edukaks pidada.

Kõik AS Liviko grupi ettevõtted kasvatasid 2008. aastal müügitulu ning teenisid kasumit. Eesti emaettevõtte AS Liviko müügitulu suurenes aastaga 10 protsenti, 1364 miljonile kroonile. Müügitulu kasvas peamiselt eksporditava omatoodangu müügimahtude suurenemisest ja imporditavate kvaliteeetalkoholi brändide müügi tõusust. Läti tütarettevõte SIA Liviko kasvatas müügitulu 8 protsenti ja Leedu tütarettevõte Liviko UAB 41 protsenti.

AS Liviko eksportis 2008. aastal ennekõike juba olemasolevatele turgudele: Lätti, Leetu, Venemaale, Ukrainasse, Soome, USA-sse ja mujale. AS Liviko tähtsaima ekspordiartikli Vana Tallinna likööri müük välisturgudel kasvas 13 protsenti. Teise tähtsa brändi, Viru Valge viina eksport tõusis 5 protsenti.

Eesti, Läti ja Leedu riigieelarvesse maksid AS Liviko grupi ettevõtted kokku 853 miljonit krooni alkoholi aktsiisi, Eesti riigieelarvesse 642 miljonit krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2009, 13:04
Otsi:

Ava täpsem otsing