Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Padar põrmustas maksusoodustuse idee

21. aprill 2009, 07:49

Sotsiaaldemokraadist rahandusminister Ivari
Padar ründas teravalt Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL)
ideed lubada omavalitsusel kaotada maamaks kodualuselt maalt, mis on mõlemal
parteil üks olulisi valimisloosungeid, kirjutab Postimees.

IRLi ja Reformierakonna algatusel valminud eelnõu järgi saaksid omavalitsused õiguse vabastada linnas kuni 3000ruutmeetrine ja vallas kuni hektarisuurune elamukrunt täielikult maamaksust. Seejuures on kodualuse maa vabastamine maamaksust tuleva aasta 1. jaanuarist mõlemal parteil üks peamisi valimisloosungeid sügisestel Tallinna volikogu valimistel.

Rahandusministrina eelnõule oma hinnangu andnud Padar põhjendab vastuseisu sellega, et maksuvabastus viiks omavalitsuse eelarvest märkimisväärse summa. Ministeeriumi hinnangul kaotaks näiteks Tallinn maksuvabastusega kuni 105 miljonit krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2009, 08:42
Otsi:

Ava täpsem otsing