Raivo Vare: veab, kui majanduslangus 12% peale jääb

22. aprill 2009, 20:26

Võib-olla veab ja mingite asjaolude
kokkulangemisega jääbki majanduslangus 12% peale, aga ei maksaks ennast
selleks ette valmistada, märkis majandusekspert Raivo Vare.

Vare jaoks olid Eesti Panga kevadprognoosi numbrid ootuspärased. "15%-line majanduslangus on ka tegelikult mõnes minu esinemises kõlanud," lisas ta.

„Praegu on viimase aja praktika näidanud, et mitte ainult Eestis, aga ükskõik millist stsenaariumi ei tehta, kolme kuu pärast on ta ikka veel liiga optimistlik. Ehk, siis tuleks elada rohkem pessimistlikuma variandi järgi ja siis meeldivalt üllatuda, et nii halvasti pole läinud," arvas Vare.

„Enesepettusega tegeleda, et majanduslangus jääb 8% peale – no ei ole mõtet. Võib-olla veab ja mingite asjaolude kokkulangemisega jääbki 12% peale, siis oleme meeldivalt üllatunud ja võitnud, aga ei maksaks ennast selleks ette valmistada,“ lisas ta.

Vare ütles, et 15%-line majanduslangus tähendab, et me peame jätkama riigieelarvelisi kärpeid, aga kui me ennast petame, et see jääb 8% peale, siis me neid ei tee ja sellest võrsuvad probleemid.

Eesti Panga 5%-list majanduskasvu prognoosi aastaks 2011 kommenteeris Vare, et kui langus osutub järsuks, siis kasv võib ka osutuda järsuks. „See pole oluline kui suur on majanduskasvu protsent, tähtsam on see, kas üldse pöörab kasvule. Võib-olla jääb seisma ja pöördub tagasi."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing