BÖRS: Geithnerist on saanud katalüsaator

23. aprill 2009, 22:01

USA rahandusminister Timothy Geithnerist on
saanud tugev impulss USA aktsiaturgudele, kirjutab uudisteagentuur
Bloomberg.

Kaks päeva tagasi kergitasid Geithneri kommentaarid Kongressis selle kohta, et suurem osa USA pankadel on piisavalt kapitali S P 500 indeksi 2,1 protsenti. Kuu aega varem, 21. märtsil, lennutas tema ühe triljoni dollari plaan nn toksiliste varade kõrvaldamisest pankade bilanssidest indeksi 7,1 protsendi võrra, mis oli suuruselt neljas tõus alates 1930-ndatest aastatest.

„Geithneri suhe investoritega on arenemas,“ kinnitas investeerimisfirma Federated Ivestors fondijuht Lawrence Creatura uudisteagentuurile. „Ta õppis oma esimestest vigadest väga kiiresti, millest tähtsaim on see, et ole vait, kui sul midagi öelda ei ole,“ lisas ta.

10. veebruaril kukkus S P 500 indeks 4,3 protsenti pärast seda, kui Geithner kinnitas, et rahandusministeerium alles töötab välja pankade päästmise programmi detaile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2009, 22:01
Otsi:

Ava täpsem otsing