Lipstok: maksutõus ei tohi ettevõtjat ja kodanikku lämmatada

23. aprill 2009, 08:21

Eesti Panga presidendi Andres Lipstoki
arvates võib kaaluda maksude tõstmist, kuid seda tuleks enne väga põhjalikult
analüüsida, kuna nii võidakse riigi areng seisma panna.

"Kui maksude tõstmistega ettevõtja, investori ja ka tavakodaniku huvi olla aktiivne saab lämmatatud, siis me raha ikkagi kätte ei saa," vahendas Lipstoki sõnu ERR.ee. Ta lisas, et maksude tõstmine peab olema dünaamiline, aga mitte ühe hooga tehtud.

Küsimusele, milliseid makse võiks tõsta, vastas Lipstok, et sellele on raske konkreetset vastust anda, märkides samas, et kõne alla võiksid tulla kaudsed maksud. Ta pidas huvipakkuvaks kinnisvaramaksu ideed, mida tuleks tema arvates analüüsida.

Eesti Panga juhi arvates tuleb riigieelarvet juba enne suve kärpida.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2009, 08:35
Otsi:

Ava täpsem otsing