Swedbank Eesti kahjum 19 miljonit eurot

23. aprill 2009, 08:31

Esimeses kvartalis kahanesid Swedbanki
Eesti üksuse tulud võrreldes aastataguse ajaga 16% ning tegevuskulud 13%.
Esimeses kvartalis teenis Swedbank Eesti üksus 19 miljonit eurot ehk ligi 300
miljonit Eesti krooni kahjumit.

Tulude vähenemist põhjendas pank Euroopa rahaturu intressimäära Euribori kiire langemisega, seisis pressiteates. Swedbanki Eesti üksuse laenukahjud olid tulenevalt makseraskustesse sattunud klientide arvu kasvust esimeses kvartalis 7 miljonit eurot (üle 109 miljoni Eesti krooni), lisaks suunas pank täiendavad 61 miljonit eurot (üle 954 miljoni Eesti krooni) võimalike laenukahjude reservi.

Võrreldes 2008. aasta lõpuga kahanes Eesti üksuse neto laenuportfell 3% võrra ning hoiused püsisid stabiilsel tasemel (langus 0,8%), aastaga on neto laenuportfell vähenenud 2% võrra ja hoiused 9% võrra.

”Märts lõpu seisuga oli laenuportfellis 4,1% selliseid laene, mille tagasimaksed on hilinenud üle 60 päeva. Laenuvõlgnevuste senisest kiirem kasv kogu turul andis tunda just märtsis ja see avaldas oma mõju kvartali tulemustele,” kommenteeris Swedbanki Eesti peadirektor Priit Perens laenuportfelli olukorda.

Panga teise kvartali majandustulemused avaldatakse 17. juulil 2009.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2009, 11:27
Otsi:

Ava täpsem otsing