Kalatööstused jahivad Brüsselis uusi partnereid

24. aprill 2009, 10:52

Eesti Kalaliit koos 18 ettevõttega osaleb
28.-30. aprillil Belgias Brüsselis toimuval maailma suurimal kalamessil,
eesmärk on suurendada kalatööstuse ekspordivõimet.

“Kalatoodete tarbimise vähenemine, toorainehindade kasv ning armutu võitlus valmistoodete hinnaturul on ettevõtete kasumimarginaalid muutnud minimaalseks. Tänases majanduskeskkonnas, kus nõudlus kalatoodete järele on langenud võrreldes 2007. aastaga ligi 30%, tagab Eesti kalatööstuste elujõulisuse ja majandusliku stabiilsuse orienteeritus ekspordile ja maksimaalse lisandväärtuse andmine kalatoodetele,” kommenteeris Eesti Kalaliidu juhataja Valdur Noormägi.

Eesti kalaettevõtete messil osalemise eesmärgiks on kalatööstuste ekspordivõime suurendamine ja konkurentsivõime tõstmine Euroopa Liidu maade turgudel. Eesti kalatööstuste jaoks on Euroopa Liit suurimaid turge. Suuremad ekspordiartiklid on jahutatud ning külmutatud kala ja kalafileed, samuti kalakonservid ja preservid. Eesti eksportis 2008.a. kalatooteid Euroopa Liitu 820 miljoni krooni eest, imporditi kalatooteid Euroopa Liidu maadest 538 miljoni krooni eest.

European Seafood Expositionil on esindatud 1710 ettevõtet 93 riigist. Eesti kalaettevõtete osalemist messil toetatakse Euroopa Liidu struktuurfondidest 2 miljoni krooniga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2009, 14:35
Otsi:

Ava täpsem otsing