Reede 2. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Luik: EASi ametnikud, asendage liftisõit objektilkäimisega!

25. aprill 2009, 14:19

Meediaärimees Hans H. Luik heitis tänases
"Keskpäevatunnis" EAS-ile ette nende eluvõõrust, mis Eesti firmadele
kalliks maksma on läinud.

Luik rääkis, et üks Rapla spordiriideid ja jopesid õmblev väikefirma küsis EASist toetust, et Soome tootemessile enda kaupa tutvustama sõita.

"Tal on Soomes turg ja partnerid olemas, aga EASist ta raha ei saanud. Seejärel pidi omanik firma Soome partneritele üle andma, aktsiatest loobuma, sest ilma tootearenduseta ei olnud võimalik jätkata. Seesama Soome partner sai justkui mängeldes Soomes selle toetuse, väikese laenu omanikult ja toodab praegu Raplas neid jopesid edasi. Lihtsalt see raha, dividendid ei tule Eestisse," kirjeldas Luik siinse bürokraatia nõrkust.

"Needsamad EAS-i ametnikud - ma arvan, et neil on eksporditoetuste jagamises suur roll -võiksid peaministrist eeskuju võtta ja kasvõi Krimelte tehasesse kohale minna. EAS-i ametnikud peavad eksportööridega tutvuma ja lõpetama oma Liivalaia kontoris, mapid käes, liftiga ühelt korruselt teisele sõitmise ja minema nö objektile, vaatama, kas ettevõtted vajavad nende abi," lajatas suurärimees.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 11:29
Otsi:

Ava täpsem otsing