Seagripp tapab, haigestunuid Mehhikost Uus-Meremaani

26. aprill 2009, 10:36

Mehhikos on seagrippi surnud 81
inimest. Uus-Meremaal on samasse tõppe haigestunud vähemalt 25
inimest. USA-s võitleb elu eest 11 inimest. Maailma Tervishoiu
Oraganisatsioon hoiatab pandeemia eest.

Selleks, et kuidagi salapärast ja seni veel teadmata põhjusel puhkenud haiguspuhangut kontrolli alla saada, on Mehhiko võimud sulgenud kõik (üli)koolid, lasteaiad, raamatukogud, muuseumid... Elanikel on keelatud ka üksteisega kätelda ja omavahel toidunõusid jagada. Tungivalt soovitatakse kodus püsida ja inimestevahelisest suhtlusest hoiduda, vahendab CNN.

Mehhiko tervishoiuministri Jose Cordova teada on alates 13. aprillist haiglasse viidud 1324 seagripi sümptomitega inimest.

"Selle perioodi jooksul on ilmselt selle viiruse tagajärjel surnud 81 inimest, kuid vaid 20 juhtumistest on laboratoorselt tõestatud," rääkis ta.

USA-s on samuti 11 inimest seagrippi haigestunud - seitse inimest Californias, kaks Texases ja kaks Kansases. New Yorgi keskkoolis, kus 200 õpilasel on kergemad gripisarnased sümptomid, kahtlustatakse kaheksat seagripi juhtumit.

Aga seagripp ei ole ainult Kesk-ja Põhja-Ameerika probleem. Hoopis teisel pool maakera, Uus-Meremaal, Aucklandi kohaliku terviseameti juhi Julia Petersi sõnul on nende haiglatest 22 tudengit ja kolm õpetajat, kes naasid hiljuti Mehhikost keelekursustelt, tuues sealt kaasa tapva tõve.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 13:38
Otsi:

Ava täpsem otsing