Briti peaminister kätles Afganistanis Eesti kaitseväelastega

27. aprill 2009, 13:05

Ühendkuningriigi peaminister Gordon Brown
kohtus täna teiste hulgas ka Eesti kaitseväelastega, kui külastas Helmandi
provintsis asuvat suurimat liitlaste sõjaväebaasi Camp Bastion.

Peaminister Brown tänas eri koalitsiooniüksuste sõdureid teenistuse eest lühikesel kohtumisel Camp Bastioni lennuväljal. "Me kõik imetleme teid teie äärmiselt tähtsa ja ohtliku missiooni eest, mida te siin täidate," ütles Brown. "Eriti tahan ma tänada meie partnereid siin Helmandis: eestlasi, ameeriklasi ja teiste rahvuste esindajaid," rõhutas ta.

Suurbritannia peaminister kätles kõiki kohalviibinuid, sealhulgas ka rivistusel osalenud Eesti rahvusliku toetuselemendi (NSE) logistikuid vanemveebel Janek Looritsat ja veebel Anne Rosenbergi.

Gordon Brown külastas ka Camp Bastioni välihaiglat ja Lashkar Gahs asuvat Helmandi väekoondise peakorterit.

Eesti kontingent ESTCON-6 alustas teenistust Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis Ühendkuningriigi juhitava Helmandi väekoondise koosseisus eelmise aasta novembri alguses. Eesti kaitsevägi osaleb Afganistanis sõjalisel operatsioonil 2003. aastast. Hetkel teenib Afganistanis ligi 150 Eesti kaitseväelast. Afganistani rahvusvaheliste julgeolekujõudude koosseisus on esindatud 42 riiki.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 13:47
Otsi:

Ava täpsem otsing