Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Paet: ELi idapartnerlus peab saama kiire stardi

27. aprill 2009, 12:22

Euroopa Liit peab võtma idapartnerluse
algatust äärmiselt tõsiselt, rõhutas välisminister Urmas Paet Luksemburgis
kohtumisel Hollandi, Belgia, Luksemburgi, Läti ja Leedu kolleegiga.

ELi idapartnerlusse kuuluvad Ukraina, Gruusia, Moldova, Aserbaidžaan, Armeenia ja Valgevene. Paeti sõnul tuleb ELi idapartnerluse raames luua partnerriikidele efektiivne raamistik ELile lähenemiseks. "Selleks on vaja konkreetseid kavu ja tähtaegu, et pärast 7. mail toimuvat idapartnerluse tippkohtumist oleks võimalik kohe sisulist tegevust alustada," lisas ta.

Pühapäeva õhtul Luksemburgis toimunud Beneluxi ja Balti riikide välisministrite kohtumisel oli kõne all ka Euroopa julgeolekuolukord. Ministrite sõnul on Euroopa julgeolekuarhitektuuri aruteludeks õige paik Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon OSCE.

Paeti sõnul peab Euroopa julgeolekuarhitektuur põhinema ühistel väärtustel ja vastastikustel kokkulepetel, millest kinni peetakse. "Tänane julgeolekuarhitektuur töötab, kui selle osalised varem kokkulepitud põhimõtteid järgivad," kinnitas ta. "Euroopa julgeolekule on äärmiselt oluline tihe koostöö ELi ja USA ning ELi ja NATO vahel," lisas Paet.

Balti ja Beneluxi maade välisministrite kohtumine toimub regulaarselt kord aastas. Eelmine Hollandi, Belgia, Luksemburgi, Läti, Leedu ja Eesti välisministri kohtumine oli 2008. aasta sügisel Eestis.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 12:22
Otsi:

Ava täpsem otsing