USA börsifirmade insaiderid võtavad kasumit

27. aprill 2009, 22:32

USA börsifirmade juhtide ja insaiderite
aktsiate müük on kerkinud viimase kahe aasta kõrgeimale tasemele, kasutades ära
suurest hinnatõusust tekkinud võimalusi, kirjutab Bloomberg.

Kuna S P 500 indeks on alates 9. märtsist kerkinud 28 protsenti, on indeksi koosseisu kuuluvate ettevõtete tegev- ja teised tippjuhid ning nõukogu liikmed müünud sel kuul 353 miljoni dollari eest aktsiaid, mis on 8,3 korda rohkem, kui nad ostsid. Tegemist on hoiatava signaaliga, sest insaideritel on teistest rohkem informatsiooni ettevõtte kasvuväljavaadete kohta.

„Nad teavad rohkem ja juhul kui nad müüvad, on see signaaliks, et ettevõttes on midagi lahti,“ kinnitas uudisteagentuurile William Stones investeerimispangast PNC Financial Services Group. „Endiselt pole selge, kas on tegemist jätkusuutliku tõusuga. Mina eelistaksin, et nad ostaksid,“ lisas ta.

Kuu algusest kuni 20. aprillini ostsid insaiderid oma ettevõtete aktsiaid 42,5 miljoni dollari eest mis vastab väiksemale hulgale alates 1992. aasta juulist.

Suuremate müüjate hulgas on USA suurima rõivaste jaemüüja Gap Inc asutajate laste perekonnad Fisherid, kes müüsid ettevõtte aktsiaid 45 miljoni dollari eest.

Mööblikaupluste keti Bed Bath ja Beyond asutajad Warren Eisenberg ning Bill Chandler müüsid 9. aprillil 1,05 ja 1,1 miljonit aktsait hinnaga 30,90 dollarit tükk, mis on nende suurim müüdud kogus alates 2001. aasta detsembrist. Müüki pandi aktsiad järgmisel päeval pärast seda, kui aktsia hind oli hüpanud 24 protsenti.

„Nad ütlevad meile, „suur tänu“ ja panevad oma raha mujale,“ kommenteeris insaiderite aktsiamüüki fondihaldur David W. James.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 22:32
Otsi:

Ava täpsem otsing