Rohuküla-Heltermaa liinile lisandub Viire

30. aprill 2009, 18:07

Rohuküla-Heltermaa liinile, kus
laevaliiklus on täna olnud tõsiselt häiritud madala veetaseme tõttu, siirdub
täiendavalt reisijaid teenindama parvlaev Viire.

Tänane veetase on kõikunud -46 ja -51 cm vahel, nii madala veeseisu juures ei saa liinil sõita parvlaev St Ola, mida asendab parvlaev Harilaid, teatasid Väinamere Liinid

Parvlaev Scania jätkab graafikukohaseid reise Rohukülast kell 16:30, 20:30 ja Heltermaalt kell 18:30, 22:30. Alates kella 17:15 alustab Rohukülast graafikuväliselt liiklust parvlaev Viire. Viire kasutab ainult alumist autotekki, kuna Rohuküla-Heltermaa liinil puuduvad sõiduteed ülemisele platvormile. Viire, Scania ja Harilaid teenindavad reise seni, kui kõik sõidukid on üle väina pääsenud.

Hiiumaale sõita soovijatel on võimalik sõita ka läbi Saaremaa. Rohuküla-Heltermaa liini e-piletitega saab sõita ka läbi Kuivastu-Virtsu ja Triigi–Sõru liini. Kuivastu-Virtsu liinil võimaldatakse sõit eelisjärjekorras. Triigi-Sõru liinile on lisatud täiendavad väljumised Sõrult kell 14:00, 17:00, 20:00 ja Triigist kell 15:30, 18:30, 21:30, vajadusel on võimalik teha hilisõhtul veel üks ring.

Parvlaev St Ola siirdus täna teenindama Kuivastu-Virtsu liini, kuna on kõige suurema süvisega laev ja meresõiduohutuse seisukohalt ei saa sõita veetasemel, mis on rohkem kui -49 cm. Scania ja Harilaid saavad sõita veetasemel kuni -55 cm alla nulli.

Vastavalt EMHI hoiatusele on 29. aprilli õhtul kell 21st kuni 30. aprilli õhtuni kella 21ni oodata Rohuküla, Virtsu ja Pärnu sadamates veetaseme langust 50-70 sentimeetrini alla keskmise.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. May 2009, 10:35
Otsi:

Ava täpsem otsing