Meerits: riigifirmade osaluste müümine polegi nii mõttetu mõte

02. mai 2009, 12:52

Kuna krooni tuleb sent haaval korjata ja
hetkel oleme tuludenappuse osas väga teravas punktis, siis võibolla tänavu ja
järgmisel aastal polegi riigifirmade osaluste müümine väga mõttetu mõte, lausus
investorite liidu juht Heldur Meerits tänases Kuku raadio Keskpäevatunnis.

"Krooni tuleb senthaaval korjata, oleme tuludenappuse osas teravas punktis, võibolla tänavu ja järgmisel aastal see polegi nii mõttetu mõte," kommenteeris Meerits uut võimaliku erastamise laine mõtet.

"Kui eelarve kriis hakkas teadvusse jõudma, siis räägiti sellest, et palju kulutusi on seotud konkreetsete seadustega. Ma pole küll kuulnud, et üritataks neid kulusid sealt seadustest lahti haakida," lausus Meerits.

"Kas valitsus lähebki siis lõhki?" tõstatas Priit Hõbemägi küsimuse, loetledes ette Ivari Padari ettepanekuid maksutõusuks ja lugedes ette viimasel ajal meedias Padari pihta lennanud teravaid kriitikanooli.

"Kõigepealt võiksid härrad Toompeal teha selgeks, kuidas nad suhtuvad maksutõusu. Üks roosa ajaleht on välja toonud, kuidas meie maksukoormus on aastate jooksul tõusnud. Ansip saavutas 33% maksutõusu, kui Kallase ajal see oli hoopis teine. Kui panna ka majandusekasv juurde, siis on teada, kust need miljardid riigieelarvesse tulid. Ja sotsid pakuvad nüüd, et tõstame veel. Siin on tegemist ka huvide mänguga, kus mingil viisil peab tasakaalupunkti leidma. Kas Padar tõesti usub, et Reformierakond ja IRL plakusutavad maksutõusu peale käsi?" viskas Meerits saates õhku küsimuse.

Meerits lisas, et sedapuhku on rahandusminister osa lahvatanud kriitikast ka ära teeninud. "Me teame, et eelarve kärpimine on vältimatu, nädalad lähevad, kuid tulemust ei paista. Mida rohkem nädalad läheb, mida vähem kuid jääb alles, seda äkilisemaks see kärbe läheb. Kiiresti oleks parem teha," märkis Meerits.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 15:34
Otsi:

Ava täpsem otsing