Unistar-Auto osanik: agendilepingu isiklik käendus viis pankrotini

Kadrin Karner 05. mai 2009, 00:00

Pankrotis Unistar-Auto osanik ja juhatuse liige Kaupo Jõgi, kelle võlakoorem ulatub kohumääruse järgi 54,7 miljoni kroonini, kinnitas, et pankrotimenetlusele viis käendusleping Veho Eestiga.

"Mina käendasin üht firmadevahelist lepingut isiklikult," vastas Jõgi Äripäeva küsimusele, miks Veho Eesti tema pankrotti taotles.

Jõgi käendas kogu oma praeguse ja ka tulevikus tekkiva varaga Unistar-Auto võlgnevusi Veho ees, selgus Jõgi pankortimäärusest.

"Siis, kui see asi alguse sai, oli juhatuse liikmeks Kaupo Jõgi. Paraku jäi firma võlgu ja on ka ise pankrotis, siis esitati nõue käendajate vastu. Esimesena kolmest käendajast jõudis pankrotiasi Kaupo Jõgini," ütles Veho jurist Priit Manavald.

Kui suurte summadega pankrotinõudes tegemist on, sellele Jõgi vastata ei osanud või ei tahtnud ning soovitas täpsemaid numbreid vaadata kohtumäärusest.

Mis edasi saab? "Ma arvan, et Kaupo Jõgi läbib pankrotiprotsessi ja elu läheb edasi," vastas Jõgi. Ta lisas, et ei tea veel, kas kavatseb pankrotiotsuse peale edasi kaevata või mitte. "Mulle ei ole seda infot veel ametlikult jõudnudki," möönis ta.

Veho esitas Kaupo Jõgi kohta pankrotiavalduse seoses sellega, et Veho ja Unistar-Auto vahel oli sõlmitud Citröeni agendi leping, mille kohaselt Unistar-Auto osales Veho poolt lõppkasutajale Citröeni uute sõidukite turustamises ja levitamises Viljandimaal, Kesk- Eestis ja Lõuna-Eestis.

Lepingu täitmise käigus esitas Veho Unistar-Autole arved, kuid viimane jäi sõidukite eest võlgu.

Unistar-Auto juhatuse liikmed on Kaupo Jõgi, Sten Nugis ja Jaanus Tensing ning ettevõte osanikud on Astroserv OÜ ja Jaanus Tensing. Kaupo Jõgi kuulub Unistar-Auto osanikeringi Autoreservi kaudu, mille osanikuks on Jõgi osalusega OÜ Cantanor Baltic.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:04
Otsi:

Ava täpsem otsing