IMF sunnib Lätit maksustama kapitalitulusid 10%ga

05. mai 2009, 14:29

IMF nõuab Lätilt uue 10%se maksu
kehtestamist, mida kohaldataks füüsiliste isikute kapitalituludele. IMFi nõuet
toetavad ka Euroopa Komisjon ja Rootsi rahandusministeerium, vahendas rus.db.lv
ajalehte Telegraf.

Uus maks plaanitakse kehtestada tuleval aastal, seega hakkaks raha riigieelarvesse laekuma 2011. aastal. Uus seadus tuleb IMFiga kooskõlastada, protsessi lülitatakse ka Rootsi esindajad, kes oma ettepanekud esitavad.

Uue maksuga lähevad maksustamisele dividendid, renditulu, kinnisvaratehingud, kasum aktsiate müügilt ja ka hoiuseintressid. Maksustatavate tulude nimekirja võidakse täiendada. Eeldatavalt toob uus maks Läti riigieelarvesse 38 miljonit latti (838 mln kr) ehk keskmiselt 16,5 latti (364 kr) iga Läti elaniku kohta.

Uus maks on seotud IMFi ja Euroopa Komisjoni rahalise abiga ja see on valatud juba ka IMFi allkirjastatud kavatsuste protokolli ning valitsuses ette valmistatud stabilisatsiooniprogrammi. Läti rahandusministeeriumi andmetel on kapitalitulude maksustamine Läti potentsiaalsete rahastajate nõue ehk see ei kuulu arutatavate küsimuste hulka.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2009, 14:59
Otsi:

Ava täpsem otsing