Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

General Motors arvatakse ilmselt Dow Jonesi tööstuskeskmisest välja

07. mai 2009, 12:35

Dow Jonesi tööstuskeskmisest võib kaduda
General Motors, sest ettevõtet ootab ees ilmselt pankrot või reorganiseerimine,
kinnitas indeksit arvutava Dow Jones Indexes toimetaja ja tegevjuht John
Prestbo.

Maailma enim jälgitava indeksi 30 liikmest on täna esimese kvartali majandustulemusid avaldava autotootja osakaal vaid 0,2 protsenti, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg. Tegemist on väikseima osakaaluga aktsiaga indeksi koosseisus. Suurim osakaal on 9,8 protsendiga IBM-il.

„General Motorsil on kaks võimalust: pankrot või reorganiseerimine,“ lausus Prestbo uudisteagentuurile antud intervjuus. „Loomulikult viib taline suund ilmselt ettevõtte indeksist välja,“ lisas ta. Praegu on Dow koosseisus kaks alla 10 dollarit maksvat aktsiat – lisaks General Motorsile ka Citigroup.

Analüüsikeskuse Birinyi Associates uuringute direktori Jeff Rubini arvates on General Motorsi potentsiaalne asendaja indeksis Ford Motor, juhul kui tahetakse, et autotööstus indeksis ikka esindatud oleks.

Viimane muutus oli Dow Jonesi tööstuskeskmise koosseisus eelmise aasta septembris, mil kindlustusgigant AIG asendati toiduainetetööstuse Kraft Foodsiga.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. May 2009, 12:35
Otsi:

Ava täpsem otsing