Arakas: eelarve täitmine laenuga kui narkootikum

09. mai 2009, 13:57

Eelarve kulude finantseerimine laenudega on
kõige ohtlikum tee ning mõjub kui narkootikum, mille võõrutusravi on pikk ja
vaevarikas, ütles ettevõtja Viljar Arakas.

"Vaadakem kas või Ungari ähvardavat näidet, kus pole suudetud riigieelarve kulusid aastaid langetada ning on elatud riiklike laenude arvel üle oma võimete," viitas ta nüüd IMFi hoole alla sattunud riigile. Arakase sõnul on maailmast tuua liiga palju näiteid, kus laenudega kulude finantseerimisteele astudes ei ole tagasipääsu ja tänased kärpimata kulud pärandatakse koos intressidega järgi tulevatele põlvedele.

"Kindlasti ei ole euro majanduse päästerõngas, kuid see on parim asi, mis meiega lähitulevikus saab juhtuda. See on eesmärk mille nimel tasub pingutada kõigil, mitte makse tõstes, vaid riigi kulusid langetades," kirjutas EfTEN Capitali juhatuse esimees Viljar Arakas Postimehes.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2009, 14:02
Otsi:

Ava täpsem otsing