Tippametnike palk langeb vaid ajutiselt

09. mai 2009, 09:00

Üleüldine ja eranditeta välja lubatud
riigiametnike palgakärpe eelnõu sisaldab siiski olulist erandit – kui
tavaametnike palgakärpe puhul ei öelda, millal palgad vanale tasemele tõusevad,
siis riigi tippametnike kärbe kestab 2010. aasta lõpuni.

Eelnõu kohaselt vähendatakse küll kõigi Eesti keskmise palgaga seotud riigialamate palka 1. juulist 2009 kuni 31. detsembrini 2010, keskmise palgaga seotud tulusaajad on ses kontekstis president, peaminister, ministrid, kaitseväe juhataja, riigikontrolör, õiguskantsler, riigikohtu esimees ja liikmed, kohtunikud ning soolise võrdõiguslikkuse volinik, kirjutab Postimees. Tähtajalise kärpe määramist on eelnõus seletatud lakooniliselt: "Selleks ajaks peaks olema kriis loodetavasti ületatud."

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv kaitseminister Jaak Aaviksoo luges eelnõust aga välja seda, et ülejäänud riigiametnikel ei tohi palka tõsta selle aasta lõpuni ja pärast seda on see taas võimalik. Kaitseminister tunnistas samas, et kuigi palka võib tõsta taas järgmisest aastast, siis kohustust selleks teiste riigiametnike puhul seadusest tegelikult ei tulene.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2009, 21:06
Otsi:

Ava täpsem otsing