Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

CV Keskus: enim kahaneb töötajaid telekomisektoris

12. mai 2009, 16:59

CV Keskuse küsitlusest selgus, et töötajate
arv kahaneb kõige kiiremini elektroonika ja telekommunikatsiooni sektoris, enim
kasvab töötajate arv aga infotehnoloogias ja e-kaubanduses.

Tööportaal CV Keskus viis läbi tööturu küsitluse. Ligi 7000 vastaja andmetest joonistusid välja selged trendid Eesti tööturu hetkeseisust.

Töötajate arv kasvab infotehnoloogias ja E-kaubanduses (19% vastanutest). Kõige stabiilsem on seis ehk siis tööajate arv jääb samaks loodusteaduste ja põllumajanduse kategoorias (80% vastustest). Töötajate arv kahaneb praegu enim elektroonika ja telekommunikatsiooni sektoris (55% vastustest).

Palk kasvab hariduses ja teaduses, kuigi seda väidab vaid 11% vastanutest. Palk püsib samal tasemel infotehnoloogias ja e-kaubanduses (65% vastanutest) ning kahaneb kõige enam ehituses ja kinnisvaras – seda väidab 70% vastanuist.

Kurioosselt kasvab töötajate arv kõige rohkem Narvas, siiski vaid 12% vastanute andmetel. Samuti ka kahaneb töötajate arv enim Narva ettevõttetes ja seda lausa 51% vastanute andmetel. 81% vastanutest väidab, et töötajate arv püsib ettevõtetes samal tasemel Läänemaal.

6% töötajatest kasvab palk Põlva- ja Jõgevamaal. Palk püsib samal tasemel 63% Läänemaa töötajatest, kuid kahaneb kõige rohkem 64% Järvamaa töötajatest.

Töötajate arvu kasvatab vaid 7% väikestest ettevõtetest, kus on alla kümne töötaja. Stabiilsena hoiavad töötajate arvu samuti väikesed ettevõtted ja seda kinnitab 63% vastanutest. Töötajate arvu vähendavad aga suuremad ettevõtted, kus on üle saja töötaja. Palkasid kärbib praegu üle 50% ettevõtetest (alla kümne töötajaga ettevõtetest 53%, 11-100 töötajaga 52% ja üle saja töötajaga firmadest 52%).

Töö kaotamist pelgavad kõige enam 41-50aastased lihttöölised. Kategooriad, kus enim töökaotust kardetakse, on energeetika ja loodusvarad, ehitus ja kinnisvara ning elektroonika ja telekommunikatsioon.

Uut töökohta plaanivad leida ehituse ja kinnisvara, turunduse, reklaami-suhtekorralduse ning mehaanika ja tehnika valdkonna töötajad. Kõige kindlamini püsivad praegu oma senisel tööpostil koolituse ja personali, elektroonika ja telekommunikatsiooni ning juhtimise sektori töötajad.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2009, 11:10
Otsi:

Ava täpsem otsing