President Obama andis paremat börsinõu kui Warren Buffett

12. mai 2009, 16:24

Tuleb välja, et USA president Barack Obama
on parem börsinõustaja kui meie aja legendaarseim investor ja maailma üks
rikkamaid inimesi Warren Buffett.

Teatavasti hakkasid USA börsid hoogsalt kosuma üheksandal märtsil. Kuus päeva varem ütles aga Obama, et aktsiad pakuvad pikaajalises perspektiivis soodsat ostukohta. Pärast presidendi sõnavõttu kukkus Standard Poor´s 500 indeks veel 3,5%, jõudes sellega ka viimase kaheteistkümne aasta madalamale tasemele. Siis aga põrutas tuhatnelja üles ja kaupleb nüüd juba 37% põhjast kõrgemal.

Berkshire Hathaway juht Warren Buffett kirjutas New York Times´is oktoobrikuus kolumni pealkirjaga „Osta USA aktsiaid. Mina ostan.“ („Buy American. I Am.“), väites, et võib kogu oma erainvesteeringud suunata USA aktsiatesse. Kirjutise ilmumisest kuni üheksanda märtsini varises S P 500 indeks 29% allapoole, olles ka praegu veel avaldamise päevaga võrreldes 3,9% miinuses, kirjutas Bloomberg.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2009, 16:47
Otsi:

Ava täpsem otsing