Teisipäev 25. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Jaapani koduperenaised panustavad jeeni langusele

13. mai 2009, 12:18

Jaapani väikeinvestorid panustavad viimase
kuue kuu suurima hooga jeeni langusele.

Ärimehed, koduperenaised ja pensionärid olid eelmise kuu lõpu seisuga sõlminud 153 326 võimendusega valuutalepingut (margin contract), mis jeeni languse korral hakkavad raha tootma. Kokku on RBC Capital Marketsi strateegide sõnul Jaapani väikeinvestoritel jeeni lühikesi positsioone 125 miljardi dollari väärtuses.

Jaapani keskpanga andmetel on riigi väikeinvestoritel sääste 14,9 triljoni dollari jagu. Kuna keskpank on baasintressimäära langetanud 0,1%-le otsivad väikeinvestorid hoiusest tootlikumat raha kasvatusviisi. Bloombergi kogutud info kohaselt peaks investorid, kes panustavad jeeni langusele euro vastu, aasta lõpuks teenima 3,4%, samal ajal kui aastane jeenihoius toodab praegu 0,25%.

"Väikeinvestorid on tänu globaalse finantsturu stabiliseerumisele taas investeerimas kõrgema intressimääraga riikide valuutadesse," rääkis üle seitsme aasta valuutaturul spekuleerinud ärimees Masahiro Suzuki Bloombergile.

Jaapani väikeinvestoreid nimetatakse üldistavalt koduperenaisteks, kuna riigi traditsioonide kohaselt tegeleb pere rahaasjadega naine.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2009, 12:18
Otsi:

Ava täpsem otsing