Padar ähvardas jälle makse tõsta

13. mai 2009, 15:46

Rahandusminister Ivari Padar ütles täna
riigikogus saadikute küsimustele vastates, et valitsusliit ei kavanda vähemalt
esialgu käibemaksu ega muude maksude kergitamist. Samas ähvardas
ta maksutõusuga juba uuel aastal.

"Võin täna öelda, et kolmapäeva lõunase seisuga, et koalitsioon ei ole lõplikult kokku leppinud mitte üheski punktis, mis puudutab täiendavat eelarvekärbet 5,5 miljardit krooni – ei täiendavates maksutõusudes ega ka võimalikes kulude vähendamises. Ja isegi selles ei ole lõplikult kokku lepitud, missugused mittemaksulised tulud tulevad arvesse, millised mitte. Rääkida tänasel juhul 20%lisest käibemaksu tõusust – ühtegi sellist kokkulepet ei ole, seda enam, et käibemaksu tõstmine, eriti veel 2%line käibemaksu tõstmine ilmselgelt hakkaks ühel hetkel ohustama meie inflatsioonikriteeriumi," rõhutas Padar.

Ministri sõnul on poole aasta pealt maksude tõstmine küllaltki äärmuslik abinõu.

"Ja igal juhul on nii, et kui, siis ka tänastes aruteludes leitakse alternatiivseid lahendusi poole aasta pealt maksutõusule, aga 2010. aasta eelarve koostamisel on see kindlasti uuesti letis. See on tegelikkus," nentis Padar ohates.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2009, 15:52
Otsi:

Ava täpsem otsing