Venemaa küsib NASA-lt kosmosevedude eest topelthinda

14. mai 2009, 16:41

USA ja Venemaa kosmoseagentuurid NASA ja
Roskosmos jõudsid kokkuleppele reisihindades rahvusvahelisse kosmosejaama
ISS.

Roskosmose väitel maksab NASA neile 588 miljonit krooni iga reisi eest Sojuziga. Uus hinnakiri hakkab kehtima aastal 2012, vahendas Kauppalehti. NASA on sunnitud vedama astronaute Sojuzi pardal juba järgmisel aastal, sest vahetab oma vanad kosmoselaevad välja.

Roskosmos ei täpsustanud, mis on Sojuzi reisi hind aastatel 2010-12, kuid varem on arve NASA astronautide küüdi eest olnud umbes 253 miljonit krooni reisi kohta. Roskosmos kinnitas samas, et nn kosmoseturistide reisid ISSile jätkuvad, kuid ka selles vallas kavatsetakse hindu tõsta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. May 2009, 16:45
Otsi:

Ava täpsem otsing