Ukraina poliitikud trügivad Olympicut Kiievist välja

15. mai 2009, 18:56

Kasiinod ja mänguautomaadid viiakse
valitsuse poolt ette valmistatud mängupõrgute piirkonda Musta mere ääres,
kaugele Ukraina pealinnast Kiievist, kirjutas Forbes.

Väidetavalt tahavad seaduseandjad kaitsta niimoodi riigi noorsugu pahale teele mineku eest, põhjendades oma tegu mängukire epideemilise levikuga majandusraskustekäes vaevlevas riigis.

"Mängusõltuvus on saanud epideemiaks," kommenteeris peaminister Julia Timošenko parteikaaslasest rahvasaadik Valeri Pissarenko uudisteagentuurile Associated Press, "tänane tähistab suurt võitu kõigi ukrainlaste jaoks."

Forbes märkis, et enen jõustumist peab Ukraina president Viktor Juštšenko selle alla kirjutama. Varem pole president kasiinoseaduse kohta sõnakestki öelnud ja tema kommentaari ei õnnestunud nüüdki saada.

Ukraina poliitikud ihuvad kasiinoäri peale hammast ka seetõttu, et enamus neist hoiab Pissarenko sõnul maksudest kõrvale. Ukraina riigieelarvesse laekub aastas hasartmängumaksuna vaid 93 miljonit dollarit, ehkki Ukraina kasiinoturu aastakäibeks arvatakse olevat 5 miljardit dollarit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2009, 16:49
Otsi:

Ava täpsem otsing