Michal: jääb üle oodata Rahvaliidu otsust

17. mai 2009, 17:19

Reformierakonna peasekretäri Kristen
Michali sõnul polnud täna esitatud Sotside ettepanekus midagi uut ja nüüd jääb
veel üle vaid Rahvaliidu otsust ootama jääda.

"Kahjuks ei midagi uut. Tegelikult ettepanek on sama, see on see, mille pärast me konsultatsioone alustasime väljaspool koalitsiooni. Edasi pole me grammigi liikunud. See pole vastutustundlik ja eelarve jätkusuutlikkus seisukohast pole ka hea, nüüd jääb üle oodata rahvaliidu otsust. Ettepanekut, mille Eiki Nestor luges Rein Langile ette, meil kirjalikult veel pole, miks need asjad elektrooniliselt käia ei võiks?" lausus peasekretär.

Hüvitis tuleb Michali sõnul vähendada, sest arvestades Eesti eesmärki, et riigieelarve oleks 3% defitsiidi piires ei tohi ka töötukassa, tulenevalt TLSi punktidest tekitada uut defitsiiti. "See tähendab, et olemasoleva maksemääraga tuleks hakkama saada. Sinna sisse ei mahu suured hüvitised mille Tööandjate Keskliidu esindajad Ametiühingutega kokku leppisid, meenutan, et neid ei olnud algses eelnõus, mis valitsuse poolt tuli. Seega – see kokkulepe tuleb üle vaadata ja hüvitis tuleb vähendada – nii ka kaotada vabatahtliku lahkumise hüvitis," märkis Michal.

"Küsimus on üldisem ja põhimõtteline, kas täna teeme valikud, mis halvendavad tööandjate konkurentsivõimet tulevikus või teeme otsuseid, mis tagavad Eesti riigi jätkusuutlikuse," märkis Michal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2009, 08:18
Otsi:

Ava täpsem otsing