Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Olympicu aktsionäre Ukraina diktaat ei kohuta

18. mai 2009, 15:20

Äripäevaga rääkinud Olympic Entertainment
Groupi aktsionärid seoses reedel tulnud infoga kõigi OEG tütarettevõtete
kasiinode sulgemise kohta Ukrainas aktsiaid lühiajal müüa ei plaani.

Läbi oma firma Olympicu aktsiaid omav Rene Ilves ütles, et ei plaani OEG aktsiatega midagi ette võtta. „Ma oleks reedel jõudnud veel ära müüa aga ma ei teinud seda,“ lisas Ilves, kelle sõnul pikas perspektiivis see ei muuda investeerimisteesi.

„Ma saan aru, et lühiajaliselt on see halb uudis aga Ukraina ei ole kõige tähtsam turg nende jaoks,“ ütles Ilves. Enda sõnul usub aktsionär Olympicusse endiselt.

„Kui vaadata et Olympic on sellistes olukordades Lätis ja Eestis turuosa suurendanud siis võib-olla see ei ole nii negatiivne,“ ütles oma ettevõtte kaudu OEG aktsiaid omav Olavi Akerman. Lühiajaliselt mõjutab see Olympicu käivet päris tugevasti, lisas ta ning nentis, et aktsiaid tal plaanis müüa ega juurde osta ei ole. Kuna tegemist on kogu kasiinoturgu mõjutava asjaga, siis Akerman usub, et väga pikaajaliselt kasiinod suletud olla ei saa.

Firma läbi aktsionär olev Tiit Paabo veel Ukrainas toimuvast kuulnud polnud. „Ma ei olegi lugenud seda aga praegu ei oskagi midagi öelda,“ sõnas Paabo. Küsimuse peale, kas ta on pikaajaline Olympicu aktsionär, seda Paabo kommenteerida ei tahtnud.

„Praegu ei ole küll aastaid muutnud,“ kommenteeris Olympicu aktsiate seisu oma firma kaudu aktsiaid omav Urmas Leemann. Enda sõnul on ta kasiinode sulgemisest Ukrainas vaid pealiskaudselt kuulnud. Küsimusele kas plaanite oma Olympicu aktsiatega midagi ette võtta vastas Leemann, et pean enne täpselt vaatama kuidas selle asjaga on.

Reedel teatas OEG börsile, et Olympicu Ukraina tütarettevõtete kasiinod suletud ning nende töötajad saadetud tasustamata puhkusele, sest Ukraina rahandusministri määrusega peatati kõikide sealsete kasiinoettevõtete litsentsid kontrollide läbi viimiseks.

Rahandusministri korraldus on tingitud hiljutistest inimeste hukkumisega lõppenud sündmustest seoses ühes Olympic Entertainment Groupi (OEG) konkurendi Dnepropetrovskis asuvas hasartmänguasutuses puhkenud tulekahjuga. OEG peab kasiinoettevõtete litsentside peatamist ebaseaduslikuks ja ebaproportsionaalseks. Eesti kasiinofirma hinnangul nemad Ukrainas ohutusnõudeid ei riku. OEG Ukraina tütarettevõtete äritulud moodustavad konsolideeritud ärituludest ligikaudu 12%.

Olympic Entertainment Groupil on Eestis ligi 2400 eraisikust aktsionäri, kokku on firmal eraisikust aktsionäre ligi 2500.

Juriidilisest isikust aktsionäre on ettevõttel Eestis 474, kokku 521. Üldse kokku on Olympic Entertainment Groupil 3017 aktsionäri.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2009, 20:37
Otsi:

Ava täpsem otsing