Eksportimine aitaks turgu leevendada

ÄP 19. mai 2009, 00:00

Ehitusala vilets seis sunnib haarama juba igast rohukõrrest. Kuid, mida pole, see on kodumaine tarbimine.

Erasektorist ei tasu enam ammu rääkida. Riigisektorgi loeb nüüd hoolega raha. Ametnike palgakärbete taustal kaalutakse iga riigihanget hoolega. Ehitajate meeleheaks küll neid tükeldatakse - siis nagu julgem osaleda. Teisalt aga, kui firma paneb oma kuludega puuse, on kahju väiksem.

Siiski ei saa jätta mainimata, et buumiajal, kui kodutanumal oli nõudlus suur, ununes eksport paljudel sootuks. Nüüd maksab see kätte. Eks püüa minna välismaale, kui sult nõutakse suuri ettemakse. Kes on juba enne eksportinud, tunneb end ka kindlamalt.

Mis seal salata - meie kohalik ehitusvaldkond on liiga Eesti-keskne. Kuid väikeriigi puhul pole see jätkusuutlik. Toeks pole ka headel aegadel kogutud reserve.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:56
Otsi:

Ava täpsem otsing