Lõhmus seab panga sihiku innovaatilistele ettevõtjatele

Kaisa Tahlfeld 19. mai 2009, 00:00

"Suured pangad kõike ühtse hoolsusega teha ei saa," rääkis LHV Panga suuromanik Rain Lõhmus. Tema sõnul on LHV pangas igal kliendil oma isiklik pankur, kes teab kliendi võimalusi. "Hansapangaga alustades oli ees palju panku, nüüd on vaid mõned," võrdles Lõhmus. "Enam-vähem samamoodi nagu meie alustas kunagi ka BIG."

Kui välispankades läheb otsustusõigus väljapoole, siis Lõhmuse sõnul vaatab nende pank ettevõtjate peale kohaliku pilguga, sest osale ettevõtjatele ei sobi võib-olla välisriikides pandud tingimused. "Ettevõtja kui isiksus on meie võtmekoht ja inimesed seal taga," lausus Lõhmus.

LHV Panga tulevasteks klientideks on innovaatilised ettevõtjad. "Keskendume väärtuse loojatele. Kui Hansapank alustas, olid tal ka alguses klientideks vaid ettevõtjad. Me ei kavatse keskenduda kinnisvarasektorile, seda on varem üle arendatud. Meie klientideks on ettevõtjad, kes plaanivad majandust edasi viia," märkis Lõhmus.

Lõhmus tuletas meelde kirjaniku sõnu, et kõige tugevam on see, kes karja sees suudab üksi seista. "Me ei peagi meeldima kõigile," märkis pankur LHV Panga kohta.

Esialgu Lõhmuse sõnul kodulaenu pakkuma ei hakata. "Lähiajal me sellega kohe kindlasti tegelema ei hakka. Pole mõtet mõelda, milline oleks maailm kümne aasta pärast," lisas ta.

Väga optimistlikult Lõhmus suuromanik tulevikku ei näinud. "Panganduse järgmised kaks aastat on näha vaid numbrite halvenemist," märkis ta. Lõhmus sõnul võib pank kaasata raha ka kapitaliturgudelt, kuid alustada sellest tegevusest plaanis ei ole. "Lähema kahe aasta jooksul me börsile kindlasti ei lähe," lisas ta.

LHV Panka juhib Erki Kilu. "Lähiaastate eesmärgiks on meil 20 000 rahulolevat klienti," tõi Kilu välja arvulise sihi.

Swedbank Eesti juht Priit Perens avaldas uue panga tuleku üle rõõmu. "On tore näha, et hulk vanu ja kompetentseid tegijad on asunud Eesti pangandusturul tegutsema. Kindlasti elavdab see konkurentsi ning parandab teenusevaliteeti," ütles Perens.

LHV Pank ei ole meile otsene konkurent, meie teenused võivad kokku puutuda hoiustamise osas. Nende pluss võib olla see, et nad tegutsevad ühe konkreetse asjaga.

Kui nende lähiaja eesmärk on haarata 20 000 klienti, kas see on 20 000 ettevõtjat... See kõlab suure numbrina.Meie ettevõtjatega ei tegele, kui nad seda plaani hauvad, siis võidavad nad kliente tõenäoliselt universaalpankadelt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:05
Otsi:

Ava täpsem otsing