Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Otsalti karistuskomando kõrvaldati töölt

19. mai 2009, 12:27

Endise Lõuna politseiprefekti Aivar Otsalti
tellimusel Tartus uut prefekti diskrediteerinud kuus politseinikku on töölt
kõrvaldatud ja osaliselt ka üle kuulatud.

Otsalti tellimusel alustas tema ammune favoriit, keskhariduse puudumisele vaatamata Lõuna prefektuuris pikka aega töötanud ja säravat karjääri teinud Janek Prits ning tema vahetud alluvad, keda ka nn "karistuskomandoks" kutsuti, uue prefekti Tarmo Kohvi kohta diskrediteeriva info kogumist, kirjutas Eesti Ekspress. Tähendas see siis isiku varjatud jälgimist, kõneeristuste tellimist või võimaliku seaduserikkumiseni provotseerimist, leht ei täpsustanud.

Ent prefekt Kohv sai tema vastasest vandenõust teada ja andis vastulöögi, mis seisnes komissaride Janek Pritsi ja Margus Ratniku, juhtivinspektorite Veikko Vulfi, Margus Ootsingu ja Aivo Filippovi ning vaneminspektor Anneli Naadeli töölt kõrvaldamises ning neile kuriteokahtlustuse esitamises.

Üks uurimise käiguga kursis olev inimene rääkis, et nädalapäevad tagasi toimunud Janek Pritsi ülekuulamine kestis ligi kuus tundi – selge, et inimest, kes võimudega koostööd ei tee, pole mõtet nii kaua üle kuulata.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2009, 13:57
Otsi:

Ava täpsem otsing