Kolmapäev 1. märts 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Savisaar: Reiljan raskendab rahvaliitlaste valitsusse minekut

19. mai 2009, 12:44

Pärast täna avalikustatud Villu Reiljani
süüdi mõistvat kohtuotsust on Rahvaliidul raske valitsuskoalitsiooni minna,
ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Savisaarelt küsiti Postimehe online-intervjuus, kuidas ta hindab Reiljani süüdimõistva otsuse mõju Rahvaliidule ja käimasolevatele võimukõnelustele. "Tuleb tunnistada, et pärast süüdimõistvat kohtuotsust Reiljani kohta on rahvaliitlastel väga keeruline minna koalitsiooni ja Reformierakonnal sama raske neid sinna võtta, rääkigu nad ise mida tahes," vastas keskerakondlasest linnapea.

Savisaar rääkis, et talle on mitmed inimesed öelnud, nagu oleks seos süüdimõistva kohtuotsuse ja koalitsiooni läbirääkimiste vahel. "Mina ikkagi usun Eesti kohtu erapooletusse, hoolimata sellest, et Reformierakond on teinud mitmeid katseid kohtuinstitutsioone endast sõltuvusse seada," lisas ta.

Endine keskkonnaminister ja riigikogu rahvaliitlasest liige Villu Reiljan mõisteti täna Harju maakohtus süüdi pistise süüasjas ning teda karistati tingimisi. Reiljanile mõisteti kaks aastat ja kolm kuud tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga. Tallinnas Rävala 8 asuva kinnistu valikpakkumise pistise süüasjas mõisteti täna süüdi ka vandeadvokaat Tarmo Sild ja ärimees Aivo Pärn, kes said mõlemad rahalise trahvi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2009, 12:44
Otsi:

Ava täpsem otsing