BÖRS: USA alustamas kerge tõusuga

20. mai 2009, 16:09

USA aktsiaturud on tänast kauplemispäeva
alustamas kerge tõususuga, positiivse alatooni tõi Bank of America teade, et nad
suutsid vähem kui kahe nädalaga müüa 1,25 miljardit aktsiat 13,47 miljardi
dollari eest.

Tegemist on riigi ühe suurema pangaga, mille kohta nn stressitest näitas, et pangale oleks vaja kokku 33,9 miljonit dollarit ehk rohkem kui ükski teine pank. Ettevõte on saanud Aasias varasid müües juba 7,3 miljardit dollarit lisakapitali.

Pankade stabiilsus on tähtis majandusele ning Bank of America uudis üsna edukast raha kaasamisest kergitas aktsia hinna eelkauplemisel üle viie protsendi.

Eile hilisõhtul kasumi 17protsendilisest kukkumisest teatanud maailma suurima arvutitootja Hewlett-Packard aktsia hind langes eelkauplemisel 4,07 protsenti.

Jaekaubanduskett Target teatas, et esimese kvartali kasum langes 522 miljoni dollarini ehk 69 USA sendini aktsia kohta võrrelduna 602 miljoni dollari ehk 74 sendiga akltsia kohta aasta tagasi. Ettevõtte käive kasvas 0,2 protsenti 14,8 miljardi dollarini, võrreldavates poodides kahanes see 3,7 protsenti. Analüütikud ootasid Targeti kasumiks 58 senti ja käibeks 14,8 miljardit. Aktsia hind kerkis eelkauplemisel 4 protsenti.

Põllumajandusmasinate tootja Deere teatas, et nende finantsaasta teise kvartali kasum kukkus 38 protsenti 474 miljoni dollarini ehk 1,11 dollarini aktsia. Analüütikud ootasid kasumiks 1,09 dollarit aktsia kohta ja aktsia hind langes eelkauplemisel 0,7 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2009, 16:09
Otsi:

Ava täpsem otsing