Lukas: ministeeriumi ametnike palk kahanebki 8% võrra

20. mai 2009, 12:31

Riigieelarve tabelites saab vähendada
ainult palgafondi, reaalpalka vähendatakse eelarvest tulenevalt käskkirjadega
hiljem, kommenteeris minister Tõnis Lukas.

Eile teatas valitsuse pressibüroo, et ministeeriumid vähendasid kulusid kokku 1,8 miljardit krooni ning kõik ministeeriumid vähendasid palgafondi poole aasta pealt kaheksa protsenti. "Ministeeriumi ametnike palk kahanebki vähemalt 8% võrra. Riigieelarve tabelites saab vähendada ainult palgafondi. Reaalpalka vähendatakse eelarvest tulenevalt käskkirjadega hiljem ja seda teeb haridus- ja teadusministeerium kindlasti," selgitas Lukas, miks ministeeriumid vähendasid palgafondi, mitte aga reaalseid palku 8% võrra.

Ministeeriumi kommunikatsioonibüroo juhataja Tarmu Kurm lisas, et riigieelarves ei reguleerita konkreetseid palganumbreid. Need määratakse ministeeriumi taseme dokumentidega ja seda on ka plaanis teha. Haridus- ja teadusministeeriumis on juba palku vähendatud 5,5% ning alates 1. juulist tehakse ka valitsuskabinetis kokkulepitud ülejäänud kärped.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2009, 10:44
Otsi:

Ava täpsem otsing