Padar allkirjastas 50 miljoni eurose laenu Swedbankist

20. mai 2009, 17:16

Rahandusministeerium ja Swedbank
kirjutasid alla 50 miljoni euro ehk ligi 782 miljoni krooni suurusele
laenulepingule.

Rahandusminister Ivari Padari sõnul on laenuvõtmise eesmärk suurendada likviidseid vahendeid riigikassas ning katta jooksvaid kassalisi erisusi. "Riigieelarve koostamisel arvestati, et tulusid ületavad kulud kaetakse reservide ning laenu arvelt. Reservid on tänasel päeval üks Eesti usaldusväärsuse alus, mistõttu headel tingimustel saadava laenu kasutamine reservide säilitamise nimel on väga mõistlik valik," sõnas ta.

Esmaspäeval allkirjastatud lepingu järgi annab Swedbank Eesti riigile 50 miljoni euro ulatuses laenu kaheks aastaks alates lepingu sõlmimise kuupäevast. Summa kantakse riigikassasse üle juuni alguses. Laenu intressimäär koosneb kuue kuu euriborist ja marginaalist 2,75 protsenti.

Valitsuse otsusega volitati rahandusministeeriumi laenama Swedbankilt 2009. aasta jooksul kuni 2,3 miljardit krooni. "Planeeritavate eelarveotsuste ja -kärbete valguses on praegu mõistlik laenata siiski väiksem summa," selgitas rahandusminister Padar.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2009, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing