Arco Vara pani kroonilaenud eurodesse

Annika Matson 21. mai 2009, 09:41

Arco Vara kontsern refinantseeris SEB
pangas Eesti krooni laenud kogusummas 157 mln krooni (10 mln eurot) euro
laenudeks, teatas firma börsile.

Refinantseerimise põhjusena tõi ettevõtte välja intressikulu vähendamise.

Baasintressiks on 6-kuu Euribor ja marginaalid vahemikus 2,75% - 3,85%. Laenude tähtajad ja tagatised jäid samaks. Laenud on seotud Tivoli, Laeva, Kerberoni ja Pärnu Turu projektidega Eestis. Arvestades tänaseid baasintressimäärasid väheneb aastane intressikulu üle 5 mln krooni (0,3 mln euro).

Äripev küsis Arco Varalt, kas nad soovivad kroonilaenude panekuga eurodesse vähendada krooni devalveerimise riski. Vastas Arco Vara turundus- ja kommunikatsioonijuht Urve Nõgu: "Eesti krooni laenude refinantseerimise eesmärk eurolaenudeks on kokku hoida intressikuludelt. Kui oleksime soovinud vähendada devalveerimise riski, ei oleks me laene refinantseerinud".

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2009, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing