Johnson Johnson võtab üle vähiravimi tootja

22. mai 2009, 16:27

Maailma üks suurimaid tervishoiuettevõtteid
Johnson Johnson teatas plaanist kulutada pea miljard dollarit, et üle
võtta eksperimentaalsete vähiravimite tootja Cougar Biotechnology, kirjutas
Bloomberg.

Johnson Johnson plaanib maksta Cougari iga aktsia eest 43 dollarit, mis on 16 protsenti kõrgem eilsest sulgemishinnast.

Cougarit on ammu vaadeldud kui võimalikku ülevõtmisobjekti 78 miljardilisel vähiravimiturul konkureerimiseks. Ettevõte viib praegu läbi viimaseid suuremaid katseid eesnäärmevähi ravimiga, mis õnnestumise korral oleks esimene turustatav selle vähiliigi ravim.

Rodman Renshaw analüütik Simos Simeonidise sõnade kohaselt on tehing kasulik mõlemale poolele – Cougari investorid saaksid hästi makstud ning Johnson Johnson tahab laiendada oma tegevust onkoloogias. Siiski usub Simeonidis, et Cougarile võib tulla veel mõni kõrgem pakkumine, sest käesolev jäi tema ootustele mõnesaja miljoni dollariga alla.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2009, 21:43
Otsi:

Ava täpsem otsing