Suurimaks töötaja- ja peresõbraks sai advokaadibüroo Sorainen

25. mai 2009, 13:15

Pere- ja töötajasõbralikkuse TOPis esikoha
võitnud Advokaadibüroo Sorainen juht ja omanik Aku Sorainen ütleb, et töötaja-
ja peresõbralikud tingimused ettevõttes teenivad vaid ühte eesmärki: kuidas olla
turul parim.

"Nõuame töötajatelt suurt pühendumust ning seda on raske saavutada, kui pole perekonna tuge, kes mõistaks, miks inimene ei ole vahel õhtul kodus ning miks mõnikord tuleb ka nädalavahetustel töötada. Perekond tuleb kaasata, et kindlustada toetus protsessile," kommenteeris OÜ Advokaadibüroo Sorainen juhtivpartner Aku Johannes Sorainen.

Ettevõtte personalijuhi Kristiina Härmsi sõnul on kontoris olemas näiteks õhtuks pikemalt tööle jääjatele salatimaterjalid ja puuviljad. "Meil on töövahendid, raamatukogu, panustame meeskonnatöösse ja teadmiste jagamisse, individualismi me väga ei soosi," lisas Härms.

Tema sõnul on oluline ka tunnustamise pool. "Märgime ära iga väikese asja: kui keegi teeb ära advokaadieksami, on alati kogunemine ja klaaside kõlin, või kui kellelgi saab aasta või viis aastat töötatud või kui kelllelgi sünnib tita või on valminud maja. Need on väikesed asjad, aga inimestele on see oluline," selgitas Härms.

Kõva töö tuleb tema sõnul kompenseerida positiivsete asjadega. "Üritusi korraldatakse paljudes ettevõtetes, aga on armas kuulda, et kui ühte meie töötajat taheti üle osta, ütles tema abikaasa: "Ei lähe sa kuhugi, Sorainenis on nii toredad üritused!"," tõi Härms näite. Samuti on ettevõtte korraldanud üritusi ka töötajatele ja klientidele koos, näiteks on olnud kontserte Saku Suurhallis, kus esinenud Pink ja James Blunt.

Pere- ja töötajasõbraliku ettevõtte konkurssi on Pere ja Kodu, Äripäeva ja Rahvastikuministri Büroo eestvedamisel korraldatud üheksa aastat.

Konkursist osavõtt oli vabatahtlik. Tänavu osales konkursil 59 ettevõtet, neist lõppvooru (ehk täideti nii ettevõtte juhi kui ka töötajate poolsed ankeedid) jõudis 49 ettevõtet. Tabeli teisele kohale tõusis masina- ja metallitööstuses tegutsev AS Estanc ja kolmandaks Microsoft Estonia OÜ.

Loe täispikka intervjuud ja ülevaadet 25. mai kuukirjast Juhtimine.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2010, 11:50
Otsi:

Ava täpsem otsing