Reform, IRL ja Rahvaliit istuvad täna laua taha

26. mai 2009, 11:14

Reformierakond, IRL ja Rahvaliit alustavad
täna koalitsiooniläbirääkimisi, laual on ka maksumuudatused.

Kolm erakonda kogunevad kell 15 Ülemiste Citys Walter Zappi majas, et leppida kokku punktides, millele uus koalitsioonilepe toetuma hakkab.

Rahvaliidu volikogu pani eile õhtul paika oma lähtekohad, millega täna tulevaste koalitsioonipartnerite jutule minnakse. Muu hulgas peab Rahvaliit möödapääsmatuks tulumaksu tõusu ning käibemaksu tõstmist 20%-le.

Reformierakonna avalike suhete juht Silver Pukk ütles Äripäevale, et nii nendes kui ka teistes küsimustes hakatakse täna läbi rääkima. „Varasemate konsultatsioonide baasil tundub, et ühisosa on kolmel erakonnal olemas ja täna hakataksegi sellest ühist seisukohta välja voolima,” ütles Pukk.

Ta märkis, et Reformierakond ülemäärast maksustamist siiski ei poolda. „Aga kui maksumuudatused on tõesti riigi tuleviku ja eelarve tasakaalu huvides vajalikud, pooldame kindlasti pigem tarbimise ja saastamise maksustamist kui tulumaksu tõstmist. See on selge positsioon,” rõhutas Pukk ja lisas, et samuti seisab Reformierakond kindlalt ka selle eest, et pensione ei alandataks ning vanemahüvitis säiliks tänasel kujul.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2009, 14:48
Otsi:

Ava täpsem otsing