LHV: Baltika aktsiaemissioon kindlustab tagalat

27. mai 2009, 12:22

Baltika omakapitali suurendamine on
ettevõtte tegevuse jaoks kindlasti positiivne, kuna annab likviidsuspuhvri
keerulisteks järgmisteks aastateks, ütles LHV analüütik Kristo Oidermaa.

"Seega tuleks kapitali suurendamist võtta kui tagala kindlustamist," leidis Oidermaa. Tema sõnul ei olnud Baltika aktsiaemissioon LHV-le üllatus, kuna selle võimalikkust mainis LHV ka kvartalitulemuste järel.

"Baltika bilansis on laenude osakaal väga suur ning täiendav aktsiakapital pakuks suuremat rahuolu pankadele ning paremaid võimalusi uute laenude saamisel või vanade refinantseerimisel," uskus Oidermaa. "Esimese kvartali nõrkade tulemuste valguses võib Baltikal likviidseid vahendeid ka peagi vaja minna."

Analüütik nentis, et olemasoleva piiratud informatsiooni põhjal on raske öelda, milline võiks olla otsene mõju aktsia hinnale ning Baltika investoritele. "Raske on ka uskuda, et Baltika alustaks aktsiaemissiooni ilma suuraktsionäride tagatiseta vähemalt osa emissioonist täis märkida," arvas Oidermaa.

LHV soovitus Baltika aktsiale on jätkuvalt "müü", ütles Oidermaa.

Baltika teatas eile, et kavatseb 18. juunil toimuval aktsionäride üldkooolekul küsida aktsionäridelt luba 4 miljoni aktsia emiteerimiseks.

Kavas on suurendada Baltika aktsiakapitali, emiteerides täiendavalt kuni 4 miljonit aktsiat nimiväärtusega 10 krooni. Täiendav informatsioon aktsia väljalaskehinna ja muude emissiooni tingimuste kohta avaldatakse hiljemalt 4. juunil.

Praegu vastab Baltika juht Meelis Milder online-intervjuus lugejate küsimustele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. June 2009, 13:57
Otsi:

Ava täpsem otsing