Paremparteid: maksutõusuta ei saa

27. mai 2009, 07:24

Eitusfaas maksuteemal sai eile
Reformierakonna poolt otsa, kui partei juhatusse kuuluv justiitsminister Rein
Lang teatas, et maksukoormust tõstmata Eesti riik edasi minna ei saa.

Viimastel päevadel on juttu olnud käibemaksu tõusust paari protsendipunkti võrra, Rahvaliidu poolt ka tulumaksumäära tõstmisest kuni 25 protsendini, ja enne ametlike läbirääkimiste algust arutas Rahvaliit omavahel ka ettevõtluse tulumaksu teemat, millest viimase puhul Reformierakond läbirääkimisruumi siiski ei näe, kirjutab Postimees.

IRLi peasekretär Margus Tsahkna ei suhtunud uue võimuliidu sündi optimismiga. "Tegeliku koalitsiooni sünni ees on väga valusad valikud," ütles ta nentides, et pilt võib olle veelgi hullem, kui endine rahandusminister Ivari Padar seda paista lasknud on.

"Oleme jätkuvalt seda meelt, et kulude kokkutõmbamine peab olema esimene valik, kuid kui seis on ikka arvatust veelgi karmim, siis tuleb kaaluda maksutõusu," nentis Tsahkna.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2009, 07:28
Otsi:

Ava täpsem otsing