Rakvere: roheline energia kulusid ei suurenda

27. mai 2009, 16:10

Tänu säästvamale tarbimisele ei lähe
linnale kuuluvatel objektidel kasutusele võetav roheline elekter
kõrgematest tariifidest hoolimata kallimaks, kui ta on seni olnud, ütles
Rakvere linnapea Andres Jaadla.

Linnapea Andres Jaadla allkirjastas teisipäeval Eesti Energiaga lepingud, mille kohaselt Rakvere võtab linna objektidel kasutusele rohelise energia. Lepingud hõlmavad 37 objekti, millest ülekaaluka osa moodustab tänavavalgustus.

Eesti Energia ida sektorijuhataja Hannes Leuska kinnitusel on Rakvere Eestis esimene linn, mis ühineb Rohelise Energia projektiga tervikuna. Tegemist on ühtlasi esimese sammuga täitmaks Euroopa Liidu Linnapeade Pakti elluviimisel, millega Rakvere ühines tänavu veebruaris. Pakti järgi kohustuvad linnad vähendama süsihappegaasi emissiooni aastaks 2020 enam kui 20% võrra. Andres Jaadla sõnul peaks Rakvere seda suutma umbes 24% ulatuses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2009, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing