Eurooplased usuvad paranemisse

28. mai 2009, 13:17

Eurooplaste kindlustunne, mis on seotud
majanduslike väljavaadetega, kasvas kuue kuu kõrgeimale tasemele, kirjutab
Bloomberg.

Indeks, mis mõõdab juhtide ja tarbijate sentimenti kuueteistkümnes euroriigis, kerkis aprillikuiselt 67,2 punktilt 69,3 punktile peamiselt rekordmadalate intressimäärade ja valitsuse abiplaanide tõttu, mis näivad juba majandust pisut abistavat.

Mais saavutatud punktitase on kõrgeim alates novembrist ning ületas analüütikute mediaanprognoosi 69 punktil.

„Majandus on endiselt languses teise kvartalisse sisenemisel, kuid juba oluliselt väiksemal määral, kui nägime esimeses kvartalis,“ sõnas Fortise Euroopa majanduse peaökonomist Nick Kounis uudisteagentuurile. Ta lisas, et oleme siiski kerkimas väga madalatelt tasemetelt, mistõttu suured tõusud tuleks enne hõiskamisi panna konteksti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. July 2009, 12:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing