Trükitööstus sai kõrvetada, kuid ei surnud

28. mai 2009, 21:56

Kokku kuivav reklaamiturg kiskus endaga
kaasa ka trükitööstuse, kus kohalike tellimuste maht on kahanenud 30-40%.

Print Best Trükikoda OÜ müügidirektori Oleg Smirnovi hinnangul mõjutas reklaamituru kahanemine trükitööde mahtu. "Praegu aitab meid väga raamatute trükkimine, kõik muu on kokku kuivanud," ütles Smirnov. Kahanesid mitte ainult tööde mahud, vaid ka hinnad. Smirnovi hinnangul langesid hinnad 20%.

Peale kahe suure trükikoja töötab Eestis mitukümmend keskmise suurusega ja väikest trükikoda. Nagu oletas Smirnov, on tegutsevate trükikodade arv vähenenud ligikaudu 20%. Seejuures on olukord trükitööstuses nii hull, et hullemaks minna enam ei saa.

Siseturul on olukord nutune. Esimese kvartali statistika näitab mullusest suuremat eksporti. Statistikaameti andmetel eksportis trükitööstus tänavu esimese kolme kuuga 228 miljoni krooni eest. Mullu samal ajal ulatus eksport 214 miljoni kroonini. Kogu 2008. aasta jooksul eksportis Eesti trükitööstus 988 miljoni krooni eest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2009, 21:56
Otsi:

Ava täpsem otsing