Reformierakond arutab koalitsioonilepet

29. mai 2009, 07:23

Reformierakonna volikogu koguneb täna
arutama koalitsioonilepet Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL)
ning Rahvaliidu vahel.

Koalitsiooni-kandidaadid jõudsid 2009 ja 2010 aasta riigieelarvet arutades eile õhtul ühisele nägemusele, kuidas hoida eelarvedefitsiit kolme protsendi piires. Vastavalt saavutatud leppele saab Rahvaliit valitsuses rahandus- ja siseministri koha. Uuesti peaks koalitsiooni kolm osapoolt kokku saama esmaspäeval, vahendasid ERR-i uudised "Terevisiooni".

IRL-i ning Rahvaliidu volikogu otsustavad uue koalitsiooni loomise lähipäevil. Rahvaliidu juhatus kutsub volikogu kokku esmaspäevaks, kus langetatakse otsused koalitsiooni mineku, eelarveküsimuste, koalitsioonilepingu ja ministrikohtade jaotuse kohta.

Rahvaliidu aseesimees Kajar Lember ütles, et seetõttu on täna veel vara rääkida konkreetsetest ministrikandidaatidest. Küll on aga selge, et uus koalitsioonilepe toob kaasa akstiiside tõusu, käibemaks tõuseb 18%-lt 20%-le ja töötukindlustusmakse määr tõuseb senise 3% asemel 4,2%-le.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. May 2009, 11:24
Otsi:

Ava täpsem otsing