Tegemistest oma kodus algab riigi edu

Siim Sultson 01. juuni 2009, 00:00

Algav suvi tähendab koduomaniku jaoks traditsiooniliselt kiireimat askeldamisaega aastas. Vaja on teha terve hulk aiatöid ja siis veel kõikvõimalikke ehitus- ning parandustöid. Parimat aastaaega, kus sise- ja välistingimused oleksid niivõrd ideaalselt sarnased, teist ei leidu. Lisaks saab siis ka tavatööst puhkust võtta ja ilusat aega nautida. Seega kasulik ja meeldiv ühes.

Kuid siia vahele lisandub ka kolmas joon - taas saab lihtsalt kodus, aga ka suvekodus korrastada, korraldada ja tulevasteks kuudeks-aastateks asju planeerida. Palju, mis seni mitmeid kuid teadmatuses-segaduses rahutukstegevalt hinge näris, saab nüüd õigesti paika või vähemalt saab nende olukorrast rahustava ülevaate. Isegi kui selgub arvatust tõsisem pilt, on seegi rahustavam kui teadmatus ja vaimusilmas võrdeliselt väsimusega kasvavad hirmud-kartused.

Seega täpsest ettekujutusest korrast ja tegelikkusest kodus algab hingerahu jõud ja ettevõtlikkus. Et kodu on kui riigimüüri vundamendikivi, siis on korras ja hästijuhitav kodu ka kodumaa käekäigu alus.

Seega olukorras, kus suurte firmade ja riigiasutuste võimalused riigi majandust päästa jäävad aina ahtamaks, püüdkem aidata oma Eesti riiki kodutasandilt. Tehes ise ja mõeldes endale ja selle kaudu ka kogu rahvale, oleme abiks kõigile. Muistegi oli ühiskonna alus hästitoimiv kodu: nii muistsel vabaduseajal, erivärvilistel orjaaegadel kui ka esimesel iseseisvusajal. Niisamamoodi on see ka nüüd.

Kindlad kodud kindlustavad oma riigi käekäigule tugeva vundamendi, millel on lihtsam uuele majandustõusule minna. Seega koduomanikud - oma riigi käekäik on tegelikult teie endi kätes!

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:57
Otsi:

Ava täpsem otsing