Töötuskindlustuse muudatused jõuavad esimesele lugemisele

01. juuni 2009, 13:41

Riigikogu sotsiaalkomisjon saatis täiskokku
esimesele lugemisele Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica
Liidu algatatud töötuskindlustuse seaduse muutmise seaduse eelnõu.

Seda ettepanekut toetas neli komisjoni liiget ja vastu oli kolm. Eelnõu on täiskogus 9. juunil. Komisjoni ettepanek on esimene lugemine lõpetada. Muudatusettepanekuid oodatakse 11. juuni keskpäevaks, teatas riigikogu.

Eelnõu käsitleb muudatusi töötuskindlustuse regulatsioonis, mis peaksid jõustuma 1. juulil 2009. aastal. Algataja kinnitusel on eelnõu eesmärk tagada töötukassa jätkusuutlikkus ja hüvitiste skeeme muutes vähendada koormust töötukassa varadele.

Eelnõuga muudetakse 17. detsembril 2008 töölepingu seadusega kehtestatud regulatsiooni ja lükatakse omal soovil või poolte kokkuleppel töölt lahkunutele töötuskindlustushüvitise maksmine edasi kuni aastani 2013.

Ka väheneb töötuskindlustushüvitis esimesel sajal päeval võrreldes 17. detsembril 2008 vastu võetud seadusega 70 protsendilt 50 protsendile ning alates 101. päevast kuni 360. päevani 50 protsendilt 40 protsendile.

Komisjoni istungil viibinud sotsiaalministri Hanno Pevkuri sõnul annab valitsus täna Riigikogule üle ka valitsuses heaks kiidetud töölepinguseaduse ja sellega seotud seaduste muutmise seaduse eelnõu. Pevkur avaldas arvamust, et eelnõud on edasise menetluse käigus võimalik liita.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. June 2009, 13:41
Otsi:

Ava täpsem otsing