Reformierakond pakub rahandusministriks Jürgen Ligi

03. juuni 2009, 12:35

Reformierakonna juhatus otsustas täna uueks
rahandusministriks nimetada Jürgen Ligi.

„Jürgen Ligi on selles mõttes silmnähtavalt hea minister, et riigikogu rahanduskomisjoni esimehena on ta riigi rahandust kõik need keerulised ajad hoidnud ning asjadega sama hästi kursis nagu rahandusministergi. Tal on ka varasem ministrikogemus ning poliitilise tegevuse kogemus parlamendis, mis on iga ministri töös väga oluline,” põhjendas Reformierakonna peasekretär Kristen Michal erakonna valikut.

„Ligi puhul on kõik vajalikud kriteeriumid täidetud ja ma arvan, et ta on hea minister,” lisas ta.

Michal möönis, et esialgu oli kaalumisel peaministri nõuniku ka Aare Järvani kandidatuur, kuid erakonna juhatuses seda ei arutatud.

„Aare Järvan on minu hinnangul igati hea rahandusmees ja asjatundja, aga ta ei ole paraku poliitik, mistõttu ei saa inimest niivõrd keerulises olukorras nagu praegu sellele ametipostile panna,” nentis Michal. Kui Eesti tahab aga eurole üle minna, tuleb uuel rahandusministril palju ja väga keerulisi otsuseid teha, lisas ta.

Jürgen Ligi juhib praegu riigikogu rahanduskomisjoni. Tema ametisse nimetamise peab kinnitama ka president Toomas Hendrik Ilves.

Täna kell 13 koguneb ka Isamaa ja Res Publica liidu eestseisus, et otsustada, kes saab siseministriks. Peaminister Andrus Ansip on teinud siseministriks hakkamise ettepaneku Mart Laarile. Varem spekuleeriti ka Marko Pomerantsi, Ken-Marti Vaheri ja Marko Mihkelsoni nimedega.

Valitsusest lahkunud sotside poolt oli rahandusminister Ivari Padar ja siseminister Jüri Pihl.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2009, 18:01
Otsi:

Ava täpsem otsing