Tööandjate keskliit vahendab Jaapani tudengeid

03. juuni 2009, 09:56

Tööandjate keskliit tutvustab firmadele
ettevõtlusalaseid koostöövõimalusi Jaapaniga, seejuures räägitakse, kuidas
värvata oma meeskonda Jaapani tudengeid.

Eestis on probleemiks, et ettevõtetes napib rahvusvahelist kogemust ja oma tooteid ei osata välisturgudel reklaamida. Jaapani 129miljoniline turg võiks paljudele Eesti ettevõtjatele olla ahvatlev, kuid siiani on asjad jäänud toppama piiratud reklaami- ja koostööalaste teadmiste taha, teatas keskliit.

Seetõttu jätkab tööandjate keskliit Eesti ettevõtjate teavitamist Jaapani majandusest ja Jaapani-suunaliste koostöövõimaluste tutvustamist, korraldades 3. juunil Tallinnas ja 4. juunil Tartus infopäeva "Jaapan – avastamata koostööpartner".

Infopäev annab ülevaate käesoleva finantskriisi mõjudest Jaapani majandusele ja tutvustab tõusva päikese maa kogemusi majanduskriisidega toimetulekul. Sellele on oodatud ettevõtjad, kes soovivad parandada oma ettevõtte ekspordipotentsiaali või keda huvitab Jaapani tudengite kaasamine oma meeskonda või kes tahavad end Jaapanis täiendada, vahendas keskliit.

Euroopa Liidu ja Jaapani tööstuskoostöö keskus tutvustab lähemalt ettevõtjatele mõeldud koolitusvõimalusi Jaapanis ning ettevõttesiseseid koolitusi Jaapani ja Euroopa üliõpilastele. Näiteks Vulcanus programmi raames saavad Eesti ettevõtjad oma ettevõttesse kaheksaks kuuks praktikale võtta Jaapani juhtivate ülikoolide üliõpilasi, kelle töötasu kaetakse programmi vahenditest. Samuti saavad Eesti üliõpilased suunduda sama programmi raames praktikale Jaapani ettevõtetesse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2009, 09:56
Otsi:

Ava täpsem otsing