Armin Karu tõmbab kasiinoäri koomale

Kadrin Karner 04. juuni 2009, 00:00

"Negatiivse rahavooga kasiinod pannakse kinni, sest aktsionäride raha arvel ei saa neid lahti hoida," rääkis Karu plaanidest.

Olympic Entertainment Groupi (OEG) tegevdirektori Andri Avila sõnul toob eelmise aasta kolmandast kvartalist kiirema hoo sisse saanud kulude kärpimine aasta lõpuks kokkuhoidu ligi pool miljardit krooni. "Olime väga kiirele kasvule orienteeritud ettevõte, nüüd peame ümber orienteeruma," rääkis ta. Sel aastal on grupp sulgenud juba 27 kasiinot, lisas Avila.

Koosolek otsustas kutsuda nõukogust tagasi Mart Relve ja Anders Galfensjö. Aktsionäri küsimuse peale, miks mehed tagasi kutsutakse, vastas Karu, et nõukogu liikmed tegelesid põhiliselt laienemisega, mida praegu plaanis ei ole. "Praegu ei ole meil neile tööd anda," lisas ta.

Avila sõnul on väga raske öelda, mis saab teisel poolaastal, aasta lõpust kuni praeguseni on OEG numbrid olnud samas suurusjärgus. "Mina pigem kaldun sellesse seltskonda, kes arvab, et põhi ei ole veel käes," rääkis Avila.

Kas OEG-l on riskistsenaarium, kui mõnes riigis, kus tegutsetakse, tuleb devalveerimine? "Loomulikult," kinnitas Avila. "Ka latis me suures mahus oma vahendeid ei hoia," lisas ta.

Leedu kasiinoturust rääkides rõhutas Karu, et sinna siseneti väga õigel ajal, mis andis nn esimese siseneja eelise. "Olympic on Leedus kasiinonduse sünonüüm, loodan, et ka Eestis ja Lätis," märkis ta. Avila sõnul mängivad just Balti riigid põhirolli selles, millisena väljub OEG majanduskriisist.

Ukrainas litsentside peatamise tõttu suletud Olympicu tütarettevõtete kasiinod toovad ettevõttele iga päev 100 000 krooni kahjumit, rääkis firma suuromanik ja nõukogu esimees Armin Karu.

"Iga päev kaotame Ukrainas 100 000 krooni," kommenteeris Karu kasiinofirmade litsentside peatamist Ukrainas pärast põlengut ühes Olympicu konkurentfirma kasiinos.

Eesoleval esmaspäeval peaks Ukrainas kasiinod taas avada saama.

Kui tõenäoline on, et mõnes teises riigis tuleb kokku puutuda sarnase olukorraga? "Ma arvan, et see on suhteliselt ebatõenäoline," ütles Olympicu tegevdirektor Andri Avila.

Investorid andsid aktsionäride koosolekult saadud uuele infole selge hinnangu - Olympic EG aktsia osteti märgatavalt kallimaks.

Ettevõtte juhtide jutust kumas läbi usk, et praegu kulusid tekitavad Ukraina kasiinod tehakse ehk juba järgmisel nädalal uuesti lahti, samuti imponeeris investoritele Armin Karu avaldatud lootus, et seoses Venemaa kasiinokeeluga peaksid selsed kasiinoturistid aasta teisest poolest ka Olympicu käibele hästi mõjuma.

Pikemas perspektiivis usun aktsionärina aktsia hinna kaunist tõusu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:07
Otsi:

Ava täpsem otsing